Asunto-osakeyhtiö

Liikunta- ja nuorisolautakunnan kokous ja asunto-osakeyhtiön yhtiökokous

Pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan kokoukseen 21.5. kun varsinaisena jäsenenä oleva Antti Aarnio oli estynyt.

Esityslistalla oli normaalin talousarvion kuukausiseurannan ja nuorisoyhdistysten yleisavustusten jaon lisäksi pari mielenkiintoisempaakin asiaa. Näistä kahdesta ensimmäisestä asiastakin käytettiin joitakin puheenvuoroja, mutta selvästi pisimpään keskusteltiin Tapiolan urheilupuiston alueesta. Käytin itsekin tässä kohtaa pari puheenvuoroa.

Toinen niistä oli Auroran asukaspuiston ja nuorisotilan tarveselvitys, jotka toteutetaan vuonna 1892 valmistuneeseen Träskändan koulurakennukseen. Alueella ei aikaisemmin ole lainkaan nuorisotiloja, joten uudet tilat tulevat todelliseen tarpeeseen. Toinen mielenkiintoinen keskustelun aihe oli Tapiolan urheilupuistoon suunnitellun jalkapallostadionin mahdollinen rakentaminen yksityisen yrityksen voimin. Jos stadion toteutuu, niin Espooseen saadaan vaikuttavan oloinen liikuntapaikka, jossa voidaan järjestää myös erilaisia konsertteja. On mielenkiintoista seurata eteneekö hanke ja jos niin millä aikataululla.

Oli kieltämättä vähän erilainen kokous kuin mitä muistan aikanaan Mietoisten liikuntalautakunnan kokouksien olleen. No onhan paikkakunnillakin tietysti isoja eroja. Toisaalta samalla tavalla jaettiin yleisavustuksia ja keskusteltiin liikuntapaikkojen rakentamisesta vaikka summat ovatkin mittaluokaltaan erilaisia.

Itselleni kokoukseen osallistuminen oli hyvin motivoivaa ja toivon saavani toistekin kutsun paikalle. Koin myös olevani ”kotonani” kokouksessa, joten sain uutta pontta kun mietin kahden vuoden päästä tulevia kuntavaaleja.

Viime viikolla pidettiin myös asunto-osakeyhtiömme vuosikokous ja siitä voisin todeta sen verran, että minut valittiin uuteen hallitukseen varajäseneksi. Varajäsenillä on aina osallistumisoikeus hallituksen kokouksiin, joten pääsen vähän paremmin sisälle siihen mitä kaikkea yhtiössämme tapahtuu. Jos tulevina vuosina vapautuu varsinaisen jäsenen paikka, niin enköhän pyri siihen. Hienoa päästä vaikuttamaan asuinpaikan ja kunnan asioihin monella foorumilla. 0