Demarit

Espoonlahden Demarien syyskokouksen henkilövalintoja

Espoonlahden Demarit ry:n syyskokous pidettiin 16.11.2020 Teams -kokouksena. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2021 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Lisäksi kokouksessa päätettiin seuraavista henkilövalinnoista:
– Valittiin Espoonlahden Demarit ry:n johtokunnan puheenjohtajaksi Ida-Susanna Pöllänen ja varapuheenjohtajaksi Ari Paukku
– Valittiin Espoonlahden Demarit ry:n johtokunnan jäseniksi Mia Vilja-Elomaa, Helena Haapsaari, Taija Salminen, Matti Viitasalo, Kari Karjalainen ja Jani Suomalainen, sekä varajäseniksi Merja Vuori, Ari Riipinen ja Raimo Rautio
– Valittiin yhdistyksen varsinaiseksi toiminnantarkastajaksi Jukka Vilske ja varatoiminnantarkastajaksi Jukka Kivi
– Valittiin Uudenmaan Sosialidemokraatit ry:n piirikokousedustajiksi Merja Vuori ja Ari Paukku, sekä varapiirikokousedustajiksi Ida-Susanna Pöllänen ja Kari Karjalainen
– Valittiin kunnallisjärjestön hallituksen jäseneksi Ari Paukku ja varajäseneksi Ida Susanna Pöllänen
– Valittiin kunnallisjärjestön edustajiston jäseniksi Helena Haapsaari, Kari Karjalainen, Matti Viitasalo, Jukka Kivi ja Merja Vuori, sekä varajäseniksi sisääntulojärjestyksessä Ari Riipinen, Risto Vuori, Jani Suomalainen, Taija Salminen ja Juha Wallius
– Valittiin Sos.Dem. Naiset piirikokousedustajiksi Merja Vuori, Helena Haapsaari, Mia Vilja-Elomaa, Ida-Susanna Pöllänen ja Taija Salminen

Talvihorroksen jälkeinen herääminen

Kuten edellisessä tekstissäni lokakuussa kerroin, niin tarkoitukseni oli luopua monista tehtävistä, mutta aina ei käy ihan niin kuin suunnittelee.

Espoonlahden Demarien syyskokouksessa luovuin puheenjohtajan tehtävästä. Pyynnöstä jatkoin kuitenkin edelleen johtokunnan jäsenenä ja taloudenhoitajana vielä yhden vuoden. Jatkan edelleen myös Espoon Demarien kunnallisjärjestön hallituksen jäsenenä.

Jatkan luonnollisesti myös Ympäristölautakunnan jäsenenä, siellä onkin käsitelty mielenkiintoisia asioita alkuvuoden kokouksissa.
Tämän kevään eduskuntavaalikampanjoinnissa en ollut käytännössä lainkaan mukana, tähän vaikutti lähinnä henkilökohtaiset kiireet sekä töissä että muuten.
Nyt tarkoitukseni on taas hiljalleen aktivoitua ja ottaa enemmän kantaa ajankohtaisiin asioihin.

Talvella tapahtunutta

Kirjoittelin blogia viimeksi Espoonlahden Demarien syyskokouksen jälkeen marraskuun lopulla. Sen jälkeen on ehtinyt tapahtumaan taas monenlaista. Ensinnäkin syyskokouksessa uudeksi puheenjohtajaksemme valittu Aino Sederholm ilmoitti, että muuttaa pois Espoosta ja luopuu siksi puheenjohtajan tehtävästä. Tämän takia pidettiin tammikuussa ylimääräinen jäsenkokous, jossa valittiin uusi puheenjohtaja ja kunnallisjärjestön hallituksen jäsen Ainon tilalle.

Ylimääräinen jäsenkokous pidettiin 19.1.2016 ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Jukka Vilske. Kunnallisjärjestön hallitukseen valittiin samoin yksimielisesti Ari Paukku. Olen kiitollinen tultuani valituksi näin vastuulliseen tehtävään, jossa pääsen vaikuttamaan koko Espoon tasolla Demarien toimintaan ja samalla näkemään miten kuntatasolla Demariporukassa päätöksentekoa tehdään.

Espoonlahden Demarien uuden hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 28.1. ja siinä minut valittiin rahastonhoitajaksi ja kirjanpitäjäksi yhdistyksellemme. Luovuin samassa kokouksessa SELAKin hallituksen varsinaisen jäsenen paikasta, tilalleni valittiin Matti Viitasalo. Jatkan kuitenkin Matin varajäsenenä.

Olen ehtinyt osallistumaan jo kolmeen Kunnallisjärjestön hallituksen kokoukseen, joissa minulla on ollut toistaiseksi vain läsnäolo- ja puheoikeus. Virallisesti minut valittaneen hallituksen jäseneksi 19.3. pidettävässä edustajiston kokouksessa, jonka jälkeen olen hallituksen päätösvaltainen jäsen. Tärkein Kunnallisjärjestön hallituksen päätös on tänä vuonna ollut mielestäni osa-aikaisen sihteerin palkkaaminen, tähän tehtävään tuli runsaasti hakemuksia ja palkatuksi tuli Kirsi Nyqvist.

Vuoden 2016 luottamustehtäviäni ovat ainakin seuraavat:

– Espoonlahden Demarien hallituksen jäsen
– Espoonlahden Demarien rahastonhoitaja
– TSL:n Espoon ja Kauniaisten opintojärjestön vuosikokousedustaja
– TSL:n Espoon ja Kauniaisten opintojärjestön hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja
– Espoon Demarien kunnallisjärjestön edustajiston jäsen
– Espoon Demarien kunnallisjärjestön hallituksen jäsen
– SELAKin hallituksen varajäsen

Tuossa riittää kyllä tekemistä varsinkin kun päivätyössäkin on ollut viime aikoina kiire ja olen reissannut ympäri maata hyvinkin paljon. Valitettavasti kaikkiin kokouksiin ei aina pysty osallistumaan, mutta parhaani mukaan olen niissä paikalla. Eilen 2.3. oli Lippulaivassa kahvitarjoilua ohikulkijoille ja vaikutti siltä, että aika hyvin oli ihmisiä liikenteessä. Paikalla olivat valtakunnan tasolta mm. Antti Rinne ja Timo Harakka. Tulevana lauantaina 5.3. on Espoonlahden markkinat, jolloin Demarit ovat mukana sekä markkinatorilla omalla teltalla että sisällä Lippulaivassa tarjoilemassa jälleen kahvia ja juttuseuraa kansalaisille. Silloin paikalla on mm. Maria Guzenina.

Huhtikuussa on HOK-Elannon edustajiston vaalit ja olen niissä ehdokkaana mukana. Mielenkiintoista nähdä miten vaalit sujuvat, ne ovat kuitenkin täysin erilaiset kuin aikaisemmin kokemani kuntavaalit ovat olleet. Seuraavat kuntavaalit ovat tämän hetkisen tiedon mukaan huhtikuussa 2017, mutta täyttä varmuutta ajankohdasta ei vieläkään ole. Nykyinen Suomen hallitus kun poukkoilee niin paljon päätöksenteossaan ettei mistään voi olla varma. 0