Liikunta- ja nuorisolautakunta

Tutustuminen Espoon merellisiin ulkoilupalveluihin

Liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsenet oli kutsuttu tutustumaan Espoon tarjoamiin merellisiin ulkoilupalveluihin torstaina 27.8. Osallistuminen oli yllättävän niukkaa, paikalla oli kaupungin työntekijöitä ja lautakunnan jäseniä yhteensä 10. No oli ainakin laivassa tilaa.

Ilma oli todella upea, aurinko paistoi ja lämpöä oli 20 astetta kun lähdimme liikkeelle Soukan venesatamasta klo 17. Suuntasimme ensin Pentalan ohi itäpuolelta. Pentalaan on valmistumassa saaristomuseo, kunhan kaupunki vaan myöntäisi viimeistelyä varten tarvittavat rahat. Museo on tosiaan viimeistelyä vaille valmiina ja tavoite olisi saada se valmiiksi ensi vuonna. Pentalan jälkeen jatkoimme kohti Stora Herrön vierasvenesatamaa ja siitä jatkoimme Rövareniin, jonne rantauduimme. Yhteysvenelaituri on saaren pohjoispuolella ja näkymä oli mahtava.

Meri tyyni, aurinko paistaa ja pilvirintama näkyy taivaanrannassa. Kävimme Rövarenissa myös saaren eteläpuolella, jossa näkyi pienenpientä merenkäyntiäkin.

Tuosta kun jatkaisi kohti etelää, niin vastaan tulisi Viron rannikko.

Rövarenista jatkoimme ulkoväylää pitkin kohti Iso-Vasikkasaarta, johon jälleen rantauduimme. Kahvilassa saimme maukasta pullaa ja maistuvaa kahvia. Emäntä kertoi saaren ja kahvilarakennuksen historiasta. Kahvilan vanhin osa on rakennettu jo 1800 -luvun loppupuolella. Temppelisalmen pohjoispuolella olevan rakennuksen historiakin selvisi. Kyseessä on antiikintutkija ja kreikan kielen professori Ivar A. Heikelille rakennettu työhuone.

Iso-Vasikkasaaressa löytyy tekemistä kaikille, on luontopolkuja, uimarantoja ja frisbeegolf -ratakin. Saareen on tulossa pienvenesatamakin viimeistään ensi keväänä.

Jatkoimme jälleen matkaa ja paluureitti kulki Svinön salmen kautta. Takaisin Soukkaan saavuimme klo 20.

Reissu oli kokonaisuudessaan hieno, kuulimme asiantuntevalta oppaaltamme Espoon merellisistä palveluista hyvinkin tarkkoja tietoja. Samalla saimme informaatiota siitä minkälaisia suunnitelmia palveluiden kehittämiseksi on olemassa ja mitä nyt on jo tehty. Meille kerrottiin myös ohittamistamme saarista ja rannalla olevista rakennuksista mielenkiintoisia tarinoita. Matkalla sivuutimme mm. Yleisradion henkilökunnan virkistyssaaren ja puolustusvoimien ns. budjettisaaren sekä Kauniaisten omistaman rantaosuuden.

Kiitos tästä mielenkiintoisesta esittelymatkasta! 0

Liikunta- ja nuorisolautakunnan kokous ja asunto-osakeyhtiön yhtiökokous

Pääsin ensimmäistä kertaa osallistumaan Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan kokoukseen 21.5. kun varsinaisena jäsenenä oleva Antti Aarnio oli estynyt.

Esityslistalla oli normaalin talousarvion kuukausiseurannan ja nuorisoyhdistysten yleisavustusten jaon lisäksi pari mielenkiintoisempaakin asiaa. Näistä kahdesta ensimmäisestä asiastakin käytettiin joitakin puheenvuoroja, mutta selvästi pisimpään keskusteltiin Tapiolan urheilupuiston alueesta. Käytin itsekin tässä kohtaa pari puheenvuoroa.

Toinen niistä oli Auroran asukaspuiston ja nuorisotilan tarveselvitys, jotka toteutetaan vuonna 1892 valmistuneeseen Träskändan koulurakennukseen. Alueella ei aikaisemmin ole lainkaan nuorisotiloja, joten uudet tilat tulevat todelliseen tarpeeseen. Toinen mielenkiintoinen keskustelun aihe oli Tapiolan urheilupuistoon suunnitellun jalkapallostadionin mahdollinen rakentaminen yksityisen yrityksen voimin. Jos stadion toteutuu, niin Espooseen saadaan vaikuttavan oloinen liikuntapaikka, jossa voidaan järjestää myös erilaisia konsertteja. On mielenkiintoista seurata eteneekö hanke ja jos niin millä aikataululla.

Oli kieltämättä vähän erilainen kokous kuin mitä muistan aikanaan Mietoisten liikuntalautakunnan kokouksien olleen. No onhan paikkakunnillakin tietysti isoja eroja. Toisaalta samalla tavalla jaettiin yleisavustuksia ja keskusteltiin liikuntapaikkojen rakentamisesta vaikka summat ovatkin mittaluokaltaan erilaisia.

Itselleni kokoukseen osallistuminen oli hyvin motivoivaa ja toivon saavani toistekin kutsun paikalle. Koin myös olevani ”kotonani” kokouksessa, joten sain uutta pontta kun mietin kahden vuoden päästä tulevia kuntavaaleja.

Viime viikolla pidettiin myös asunto-osakeyhtiömme vuosikokous ja siitä voisin todeta sen verran, että minut valittiin uuteen hallitukseen varajäseneksi. Varajäsenillä on aina osallistumisoikeus hallituksen kokouksiin, joten pääsen vähän paremmin sisälle siihen mitä kaikkea yhtiössämme tapahtuu. Jos tulevina vuosina vapautuu varsinaisen jäsenen paikka, niin enköhän pyri siihen. Hienoa päästä vaikuttamaan asuinpaikan ja kunnan asioihin monella foorumilla. 0